Ulstrup Mølle

Ulstrup Mølle blev opført i 1862 som gårdmølle for den nærliggende gård, Møllegården. Den skulle primært male og levere korn til gården og Ulstrup Bageri, der havde samme ejer.
Møllen, som brændte i 1883 og blev genopført i 1894, ligger fritstående på en bakke med udsigt over det flotte og særprægede landskab.

Ulstrup Mølle fremstår som en vigtig og smuk kulturarv på Røsnæs og fungerer i dag som museumsmølle – ejet af Røsnæs Udvikling og Beboerforening som overtog møllen i 1990.
I 2007 blev møllen gennemgribende restaureret udvendigt og står flot med spåntækning og restaurerede vinger, og i 2014 blev der opført et nyt Møllerhus vest for møllen.
Indvendigt findes der dele af det oprindelige værktøj, bl.a. kværne, havrevalse, dele til skallekværn, sigter og gangtøj.

Kom og oplev en smuk renoveret mølle, hvor du kan opleve stemningen i en mølle fra dengang da ”farfar var ung”. Her kan du få en god oplevelse og nogle autentiske historier fra én af de mange frivillige ‘møllersvende’.
Der er gratis entré og møllen er åben for besøg i sommerperioden hver søndag fra kl. 11 – 15 og hver tirsdag fra kl. 11 – 12. Der er desuden åbent i efterårsferien (uge 42) fra kl. 10 – 15.
Resten af året er Ulstrup Mølle åben efter aftale.

Find Ulstrup Mølle på Google Maps: