Nyd Røsnæs – en del af Danmarks Naturkanon

28. marts 2020

Vidste du, at Røsnæs er med i Danmarks Naturkanon? Det kan jeg med stolthed sige, at vi er. Spidsen af Røsnæs er udvalgt som et af i alt 15 unikke natursteder, der strækker sig fra Skagen til Bornholm, og som udgør Danmarks nye Naturkanon.

Den fine beskrivelse lyder:

“På spidsen af Røsnæs er et 200 hektar stort område udlagt som naturområde med blomsterrige overdrev og græssende dyr langs sydkystens vældige skrænter. Det er nogle af landets både smukkeste og mest artsrige.

Skrænterne rummer også nogle af landets mest naturlige kystkrat, som vinden har givet fantastiske former. Her kan man færdes ad eventyragtige stier i en få meter høj ”urskov” af slåen, tjørn og hyld, som tit er overvokset af vedbend.”

Strandhotel Røsnæs ligger på selve Røsnæshalvøen, lige midt i den fine natur – med stranden helt tæt på, og med kort afstand til spidsen, der er en del af naturkanonen.

Hos os på Strandhotellet er der rig mulighed for at nyde naturen lige på den måde, der passer dig bedst – på dagen. Måske vil du sidde udenfor i en dyb havestol, indhyllet i tæpper og med en tyk bog. Måske er du til en vandretur langs stranden. Måske vil du hellere løbe – eller tage svømmetur i havet – efterfulgt af en tur i saunaen. Er du mere til en strabadserende tur på mountainbike, kan vi både tilbyde dig cyklen og give dig tips om de gode cykelruter. Er du til sejlads i havkajak, er der rig mulighed for det fra Røsnæs Havn, hvor der i øvrigt er kajakhotel, hvor din kajak kan ’overnatte’.

Gå en tur med en lokal guide – en ildsjæl – med på hele turen, så du får alle de gode historier, som området gemmer på.
Der er fortællingen om dengang, Valdemar Sejr i 1231 holdt jagt på Røsnæs, hvor jagten sluttede brat, da hans søn blev ramt af en vildfaren pil.

Du kommer på opdagelse på sydskrænterne ved Horsedalen, hvor vi skal lede efter den karakteristiske nikkende kobjælde, den fine hvide hjorterod og den sjove lille knopnellike.

Du kommer ud på Sjællands vestlige punkt ved Røsnæs Fyr og får mulighed for at nyde den imponerende udsigt, mens du får den spændende historie om fyret.

Du kan altid spørge os i receptionen, vi har både turkort og gode tips til ture i forskellig længde og hårdhedsgrad i vores fantastiske natur.

Læs mere om Danmarks Naturkanon her