Miljø & økologi
Økologi og lokale råvarer er en del af hverdagen for os og vores gæster,
og vi ønsker at drive hotel og restaurant på en måde, der respekterer naturen og hjælper den med at blomstre igen.
Vi tager ansvar for miljøet og for vores fælles fremtid.
Energi-neutralt hotel
På vores vej til at blive et mere klimavenligt og CO2 neutralt hotel, valgte vi i 2016 at udskifte vores tidligere varmekilde, som bestod af 3 gamle oliefyr til et nyt luft-til-vand varmeanlæg.
Efter grundigt at have undersøgt markedet, fandt vi at den bedste løsning ville være at få tilsluttet 8 styks støjsvage 16KW varmepumper fra Panasonic. De er driftssikre og garanterer gæsterne komfort ved, at der altid er varmt vand og varme på hotellet.
Via de nye varmepumper er hotellet energineutralt. Investeringen var tilbagebetalt efter 3 år og giver samtidigt en årlig besparelse på 300.000 kr. Det er godt for miljøet og vores driftsøkonomi.
Se video fra Panasonic om hotellets anlæg.
Det Økologiske Spisemærke
Morgenmadscaféen på Strandhotel Røsnæs er certificeret med ‘Det Økologiske Spisemærke’ i kategorien Bronze, hvilket betyder at 30-60% af de indkøbte fødevarer og drikkevarer til morgenmadsbuffeten er økologiske.
Køkkenet i Restaurant Næs, arbejder pt. også imod at certificere sig med ‘Det Økologiske Spisemærke’, så hotellet og restauranten kan tilbyde en samlet økologisk profil.
Mærkningsordningen af ‘Det Økologiske Spisemærke’ er statskontrolleret af Fødevarestyrelsen, som samtidig administrerer reglerne på området.
Der findes 3 kategorier af Spisemærket:
- Bronze – 30-60% økologisk
- Sølv – 60-90% økologisk
- Guld – 90-100% økologisk
Læs mere om ‘Det Økologiske Spisemærke’ på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Allergi- og miljøvenlige værelser
På Strandhotel Røsnæs vil vi gerne give vores gæster den bedste oplevelse med et allergivenligt hotelmiljø, og derfor har vi trægulve i stedet for tæpper på alle værelser. Vi har derudover nye allergivenlige Økotex dyner og puder på alle værelser, så du kan sove trygt og godt.
Vi samarbejder med Elis Danmark (tidligere Berendsen), der som den første i virksomhed i Verden blev verdensmål-certificeret i 2019. Hele vaskeprocessen på Elis miljøoptimerede vaskeri opfylder Svanemærkets krav om løbende af reducere forbruget af vand energi og kemi, så du kan rolig lægge hovedet på puden om aftenen.
Læs mere om Økotex og Elis Danmark.
Lokale råvarer og reducering af madspild
Restauranten Næs bruger primært lokale råvarer, og kan derved nedsætte CO2 udledningen, eftersom varerne ikke skal fragtes langvejs fra via blandt andet fly og lastbil.
Vi sætter en stor ære i at være en bæredygtig restaurant, og bruger gerne alle dele af de forskellige grøntsager for at undgå madspild.
Affaldssortering
Udover et stort fokus på madspild har vi i samme udstrækning også fokus på sortering af de forskellige typer af emballage som pap, glas, pant, plast og småt brændbart. Vi søger for at det vil blive genanvendt bedst muligt, eller destrueret på bedst mulig måde.