Naturrummet & Konstrup Klinter

Naturrummet er det oplagte første stop på jeres tur Røsnæs Rundt. Her finder I en beskrivelse af de 13 landmarks, information om Røsnæs og om projektet Røsnæs Rundt. Derudover finder I et stort kort i træ, hvor I får et overblik over ruten. Herfra kan I planlægge jeres videre tur.

Naturrummet er en bygning af glas, hvilket betyder at I føler jer i et med naturen, selv indenfor. På kolde dage kan I sidde og varme jer omkring den hyggelige pejs. Udenfor kan I nyde jeres medbragte mad eller bare sidde og nyde solen og den omkringliggende natur.

Fra Naturrummet finder man 2 kortere vandreruter på 2 og 3 km, hvor man kommer forbi landmarket ‘Kongstrup Klinter. Der er et helt særligt landskab i området, som er et resultat af den særlige plastiske ler i undergrunden og isfremstød under den seneste istid.
Det plastiske ler blev aflejret for omkring 50 millioner siden, og i 1930’erne fandt man ud af, at det plastiske ler kunne isolere. Man gravede det derfor op af lergrave i Kongstrup Klinter, kørte det på tipvogne op og på lastbiler til Sydhavnen i København. I 1949 blev der imidlertid bygget en lecafabrik i området ved Naturrummet, hvor der var produktion af lecaklinker og lecanødder frem til 1981.

Find Naturrummet på Google Maps: